Оборудват пътните полицаи с бодикамери

0
Оборудват пътните полицаи с бодикамери
Оборудват пътните полицаи с бодикамери Видео: NOVA

Тенчо Тенев каза, че това ще се случи поетапно до края на годината

Поетапно, до края на годината, всички служители на „Пътна полиция” ще бъдат снабдени с бодикамери. Това заяви Тенчо Тенев - съветник на премиера по „Пътна безопасност” и бивш шеф на КАТ-София.

Има случаи, в които някои служители си позволяват да лъжат хората, които проверяват. Това не влияе добре на системата. 1% петни името на цялата полиция”, е мнението му.

По думите му с промените в Закона за движение по пътищата и по-строгите наказания се е създала предпоставка някои служители на реда да се изкушават да искат подкупи от шофьори на луксозни автомобили, за да не им бъдат отнемани, ако проверка отчете, че са употребили алкохол или наркотици.

Там е ролята на колегите, които контролират редовите служители на пътя. Правителството, в лицето на премиера Денков, реши драстично да се бори с корупцията и многото тежки ПТП-та на територията на страната”, заяви Тенев по .

Той цитира данни, според които през миналата година в страната са станали близо 7000 тежки катастрофи, в които са загинали 520 души, а 9000 са били ранени.

Според Тенев трябва да се засилят проверките от дирекция „Вътрешна сигурност”, за да се противодейства на корупцията. „По време на предишното правителство на ПП-ДБ, когато министър беше г-н Рашков, се предприе една масова кампания да се изчисти системата от корумпираните служители. Почнахме, но не го довършихме, за съжаление”, заяви Тенев.

Той увери, че предстои да бъдат закупени най-добрите полеви тестове за наркотици, с което с абсолютна точност ще може да се потвърди наличието на забранени вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    На тия бодикамери...
    Я ще им паднала батерията, я ще им е свършила паметта, я ще е останала вкъщи закачена на другата униформа...
  • 0
    3
    Аз
    Синодалните старци от БАН няма ли да се намесят за тези "боди"та?
  • 2
    2
    Зевзек
    Не те са си самодостатъчни
  • 2
    1
    Онлайна
    А персонални дилда ще им зачислят ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари