Областният управител на Русе: 6-ти септември е пример за общия успех в борбата с чуждото влияние

0
Данаил Ковачев​: Всеки обединен народ е много по-могъщ от която и да е провъзгласена за Велика сила държава
Данаил Ковачев​: Всеки обединен народ е много по-могъщ от която и да е провъзгласена за Велика сила държава Снимка: Областна администрация - Русе

Данаил Ковачев​: Всеки обединен народ е много по-могъщ от която и да е провъзгласена за Велика сила държава

"6 септември 1885 г. е един от най-значимите поводи за национална гордост и самочувствие. Тази дата е и сред най-ценните уроци по родолюбие, защото тя е пример за единението между държавници и народ, а също и за общия успех в борбата с чуждото влияние. Нека не забравяме, че Съединението на Княжество България с Източна Румелия ни даде правото да провеждаме собствена политика и самостоятелно да решаваме как и по какъв начин да ръководим държавата си“, с тези думи областният управител на Русе Данаил Ковачев се обръща към жителите на региона по случай предстоящото отбелязване на 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Той ще участва и в утрешната церемония, която се организира от Община Русе и ще се проведе от 11.00 часа пред Паметника на загиналите през Сръбско-българската война. По време на нея кметът Милков, областният управител Данаил Ковачев и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев ще произнесат слова, като присъстващите ще имат възможността да чуят части от текста на Възванието на Българския таен централен революционен комитет за провъзгласяване на Съединението. В знак на признателност ще бъде строен почетен караул от русенския гарнизон, а Духовият оркестър ще изпълнява празнични маршове. По традиция честването ще завърши с поднасяне на венци и цветя.

"Дано и днес имаме куража и мъдростта да бъдем единни в името на значимите обществени цели и заедно да отстояваме идентичността си. Всеки обединен народ е много по-могъщ от която и да е провъзгласена за Велика сила държава“, допълва още Ковачев.

Шести септември е обявен за официален празник на страната с решение на Народното събрание от 18 февруари 1998 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    6
    ×××
    Този е поредният,откъснал се от реалността
  • 8
    5
    Oligo- my friend
    Nameriha na fatmaka edna snimka, na koqto ne e kato zavar6en, a kato poluidiot i samo neya mu skagat, hahaha!
  • 10
    4
    123
    Кое влияние чуждо бе, гроб миризлив? Американското ли ? Да, майка му да еба прокажена, писна ни от него.
  • 11
    3
    Дебил
    Видяхте ли че не може да изсрича поздравленията. Налага се да му ги качат на страницата, щото като срича пада смях!
  • 0
    2
    Бандера
    В опит да попречи на Съединението, Русия детронира княз Батемберг, организира военен преврат(т.н бунт на русофилите), агитира Турция да ни нападне, а след неуспехът(султана не иска обща граница с москалите) насъсква Сърбия да ни нападне! А разни маргинални и неуки идиоти гласуват за Атака, Израждане, БСП,, МВРО Радев, Бойко Методиевич....и всякакви руски подлоги. Че и за кмет избраха внука на габровският колибар Пеньчо от БСП.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари