Облачно и по-хладно в четвъртък

0
Валежите постепенно ще намаляват и на места ще спират
Валежите постепенно ще намаляват и на места ще спират

Валежите постепенно ще намаляват и на места ще спират

През нощта ще се задържи облачно с валежи от дъжд. Интензивни и значителни по количество ще са валежите в Югозападна България и планинските райони, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месеца.

Утре валежите постепенно ще намаляват и на места ще спират. На отделни места, главно в североизточната част от страната, облачността ще се разкъсва. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, в крайните източни райони от североизток. Ще прониква хладен въздух и максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София 15°.

По Черноморието облачността ще е значителна и на много места, главно по южното крайбрежие, ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 17°-19°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще е облачно, на места мъгливо. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, по-значителни през нощта. През деня валежите постепенно ще отслабват. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

През следващите дни повече слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб, по Черноморието до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари