Обесиха бивш ирански заместник-министър на отбраната

1
Алиреза Акбари бе признат за виновен по обвинения в шпионаж в полза на Великобритания
Алиреза Акбари бе признат за виновен по обвинения в шпионаж в полза на Великобритания Снимка: Image Source-@harris_businge

Алиреза Акбари бе признат за виновен по обвинения в шпионаж в полза на Великобритания

В Иран бе екзекутиран бивш заместник-министър на отбраната, признат за виновен по обвинения в шпионаж в полза на Великобритания, предадоха Ройтерс, ДПА и БТА.

Смъртната присъда на Алиреза Акбари бе изпълнена чрез обесване, съобщиха днес ирански държавни медии. 61-годишният Акбари, който имаше двойно гражданство - иранско и британско - отричаше обвиненията.

Вчера министърът на външните работи на Великобритания Джеймс Клевърли призова Иран да не изпълнява смъртната присъда, която определи като политически мотивирана.

Акбари бе екзекутиран на фона на вълната от протести в Иран след смъртта в полицейски участък през септември на млада жена, задържана от нравствената полиция, защото не носела правилно своя хиджаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Аууууу, ако знаете от наш'те дупетати колко има за бесене! Че бактън от педерас'и, на които им нареждат от Козяк!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари