Нямате време за спорт? Решението е просто

0
Ако нямате време да ходите веднъж дневно на фитнес, може да спестите време, като занесете чифт удобни обувки в офиса и правите разходка по време на обедната почивка
Ако нямате време да ходите веднъж дневно на фитнес, може да спестите време, като занесете чифт удобни обувки в офиса и правите разходка по време на обедната почивка

Управлението на стреса и на килограмите чрез упражнения е напълно възможно, дори ако сте много заети. Ето как може да разграфите времето си, за да ви остават минутки да спортувате редовно. Всеки ден, съветва Mila.bg

Разходка по време на обедната почивка

Ако нямате време да ходите веднъж дневно на фитнес, може да спестите време, като занесете чифт удобни обувки в офиса и правите разходка по време на обедната почивка. Вероятно няма да се изпотите толкова, колкото ако правите по-напрегнати упражнения във фитнеса, но все пак е движение, освен това ще ви спести приказването на общи приказки над някой мазен бургер заедно с колегите. Носете си бутилка с хранително смути и кутия с пресни зеленчуци. Така ще съчетаете нуждата от движение, здравословното хранене и пълноценната почивка.

Навийте алармата с 10 минути по-рано

Само толкова са ви необходими, за да направите курс от добри упражнения или пък йога сутринта. Може дори да не слагате спортен екип. Упражненията преди сутрешния душ са изключително зареждащи. С тях ще започнете деня си с удовлетворение и повече енергия. Предлагаме ви видео към един от десетките канали в мрежата, които предлагат подобни 10 или 15-минутни упражнения. Харесайте си треньор и го следвайте. Обикновено се предлагат комплекс от упражнения за различни части на тялото. Всеки ден правете нещо различно – тренирайте за крака, за дупе, за бюст, за ръце. Неусетно само след месец ще усетите разликата.

Проучванията показват, че няколко мини-тренировки могат да бъдат толкова ефективни, колкото една дълга по отношение на ползите за сърдечно-съдовата система и цялостното здраве. Ако имате пълен, натоварен график, може да ви е много по-лесно да разделите тренировката си на по-кратки части.

Ако работният ви ден е дълъг, разделянето на деня с няколко 10-минутни тренировки може дори да ви събуди и да ви направи по-продуктивни.

Забравете за асансьора

Друг начин да добавите движение в напрегнатия си ден е да изкачвате стълби. Дори когато бързате, не правете компромис и хващайте нагоре пеша. Ще се забавите само с 1-2 минути, но ще добавите към графика си още един полезен момент.

Упражнения на бюрото

Да, правилно прочетохте. Това, че седите по цял ден на бюро, не е оправдание да седите неподвижно, вперели поглед единствено в монитора. На всеки кръгъл час отделяйте по 3 минути за упражнения. Просто се изправете и направете няколко клека, опирайки се на стола. Може да погледнете това видео за още няколко идеи за упражнения на бюрото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари