Пазаруването помага за добра физическа форма

0
Това твърди великобритански експерт
Това твърди великобритански експерт Снимка: Thinkstock

Въпреки нарастващата популярност на пазаруването онлайн, е препоръчително хората да ходят до магазина или супермаркета, за да се поддържат в добра физическа форма, информира в. "Дейли експрес", позовавайки се на главния здравен експерт на Великобритания.

Сали Дейвис напомня, че заседналият начин на живот е свързан с редица здравословни проблеми и отправя призив към хората да направят "малки промени" в живота си, предаде Нова телевизия.

Здравните експерти отчитат, че само една трета от мъжете и една четвърт от жените са достатъчно активни физически, за да се предпазят от загуба на мускулна маса.

Специалистите препоръчват 20 минути упражнения за мускулите два пъти седмично, които не е задължително да се правят в залата за фитнес. Същата работа вършат заниманията с градинарство, носенето на тежки пазарски торби или практикуването на йога.

Хората не трябва да забравят и препоръчителните 150 минути седмично умерена физическа активност на открито, например каране на велосипед или бързо ходене.

Въпреки препоръките на здравните експерти, се оказва, че една трета от мъжете и близо 50 процента от жените не ги спазват.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари