Няма ваксини и в Русе, отпадат "зелените коридори"

3
Днес имунизация без предварително записване на час се провеждаше единствено в многопрофилната болница в Бяла
Днес имунизация без предварително записване на час се провеждаше единствено в многопрофилната болница в Бяла Снимка: Pixabay

Временно се преустановява функционирането на „зелените коридори“ в област Русе, съобщават от областна администрация

Причината е липсата към настоящия момент на ваксини за всички желаещи. Тя се дължи както на повишения интерес към имунизацията срещу заболяването, така и на ограниченото количество ваксини, което беше доставено. При доставка на нови количества от ваксината и повторно обявяване на „зелени коридори“ обществеността ще бъде своевременно информирана. Откакто беше обявен през съботния ден „зелен коридор“ в област Русе до днес са извършени над 1600 имунизации, като при по-голямата част от тях става дума за поставяне на първа доза от ваксината на AstraZeneca, а при останалите реимунизация.

Днес имунизация без предварително записване на час се провеждаше единствено в многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“. В част от останалите имунизационни кабинети се извършваше реимунизация на попадащите във втора и трета фаза на ваксинационния план. Продължава процесът по реимунизация, като през утрешния ден в Регионалната здравна инспекция първа доза от ваксината на AstraZeneca ще бъде слагана на записалите се през събота и неделя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Днес се опитах да тичам на пътеката 10 минути, но на 7-та дойде охраната на Кауфланд и ме свалиха от касата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук