Няма следи от радиация след пожара в завод за уран във Франция

0
Пожарът не е засегнал никакви радиоактивни вещества
Пожарът не е засегнал никакви радиоактивни вещества

Пожарът не е засегнал никакви радиоактивни вещества

Френският орган за ядрен надзор ASN заяви, че не е открил следи от ядрена радиация след пожар, избухнал в завод за уран в Югоизточна Франция, управляван от звеното на EDF – Framatome, предаде Reuters, цитирана от агенция „Фокус“. 

Пожарът не е засегнал никакви радиоактивни вещества“, заяви надзорният орган, като добави, че снощи е деактивирал аварийния си център, тъй като пожарът е бил овладян.

По-обширни проверки ще бъдат извършени от специален изследователски екип днес.

По-рано говорител на Framatome заяви, че никой от служителите не е пострадал.

Framatome е подразделение на френския гигант в областта на ядрената енергетика EDF (EDF.РА). Според уебсайта на компанията обектът Romans-sur-Isere, където е избухнал пожарът, произвежда гориво за ядрени реактори на базата на обогатен уран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари