Присвоени пейки в центъра на Русе

2

Общинският съветник Мариета Волф, пита кмета Стоилов за присвоени пейки в центъра на Русе на предстоящата сесия на Общинския съвет.

Сигнализирана от гражданите Волф извършва самостоятелна проверка и това, което констатира е, че по улица “Александровска”, номера №73-77, пейките са станали обект на мълчаливо присвояване за ползване от заведенията за обществено хранене. Разположените около тях маси пречат на гражданите да сядат спокойно, за да отдъхват под сянката на дърветата без да се налага да плащат.. Дори да откаже да поръча, гражданинът се чувства изключително неловко, тъй като е или в непосредствена близост до клиентите на заведението, или направо се оказва седнал на тяхната маса.

Според Наредба №5 на Общински съвет Русе, местата за консумация на открито към съществуващите заведения за обществено хранене, се разполагат съгласно изготвената схема.

В тази връзка Мариета Волф настоява да получи отговор на няколко въпроса:

1. Дали заведенията за обществено хранене, намиращи се на улица “Александровска”, не нарушават Наредба №5, чл.21, т.3, според който търговецът е длъжен да не увеличава заеманата площ извън определената в разрешението.
2. Да бъде предоставена за сверка схемата на разполагане на масите на открито на въпросните заведения.
3. При констатиране на извършено нарушение да бъде известено обществото за предприетите действия и наложената санкция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари