Няма кой да направи сайта за БГ председателството

0
За целта бяха заделени 84 000 лв, но никой кандидат не отговорил на заложените критерии
За целта бяха заделени 84 000 лв, но никой кандидат не отговорил на заложените критерии

Няма кой да направи сайта за българското председателство на Съвета на ЕС.

Това става ясно от решение на главния секретар на ресорното министерство, с което се прекратява обявената по-рано обществена поръчка за намиране на фирма, която да изработи уеб страницата, пише Монитор.

За целта бяха заделени 84 000 лв, с които изпълнителят трябваше да направи сайт на четири езика с възможност за лайвстрийминг на дебатите, както и мобилно приложение.

В процедурата документи за участие подали 3 фирми, но офертите на всичките не отговаряли на заложените критерии.

„Информационно обслужване“ АД предоставила документи, от които се вижда, че е изпълнила само една услуга с идентичен предмет на дейност – за ЦИК. При обявяването на поръчката обаче възложителят е разписал критерий бъдещият изпълнител да е реализирал поне две услуги. Същото е положението и със „СТРАТЕГМА“ ООД. „АГЕНЦИЯ ДИЗАЙН БГ“ ЕООД пък изобщо не е подала допълнително изисканите й документи за установяване на съответствие с критериите и отпаднала на по-ранен етап.

Така, само 4 месеца преди старта на БГ председателството въпросът с изготвянето на сайт остава висящ. За момента няма обявена нова обществена поръчка, с която спешно да се потърси нов изпълнител.

На камък удари и поръчката за изработване на брандирани вратовръзки и шалове за председателството, като нито една фирма не подаде документи. И доставката на столове и закачалки за гостите бе затруднена, тъй като първоначално избраната фирма отказа да подпише договор и се наложи да се обявява нова процедура.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари