Няколко въпроса към служебния премиер

0
Професоре, вие сте добър юрист и сте наясно – мотиви за неспазване на политически неутралитет не биха издържали в нито един български съд
Професоре, вие сте добър юрист и сте наясно – мотиви за неспазване на политически неутралитет не биха издържали в нито един български съд Снимка: БГНЕС

НЯКОЛКО ВЪПРОСА КЪМ СЛУЖЕБНИЯ ПРЕМИЕР ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ

"Професоре, вие сте добър юрист и сте наясно – мотиви за неспазване на политически неутралитет не биха издържали в нито един български съд. Друг въпрос е дали колегата Гарелов би се унижил да оспорва уволнението си в съда.

1. Вие уволнихте Гарелов след брутална смс атака от страна на бившия премиер Борисов. Считате ли че така самия вие спазихте политически неутралитет?

2. Ръководеното от вас правителство трябва да организира честни и справедливи извънредни парламентарни избори. Смятате ли че ще спазите принципа на политически неутралитет в кампанията, след като запазихте някои от областните управители, назначени от бившия премиер Борисов?

3. В правомощията на служебния кабинет влиза задължението за организиране на вота с цялата администрация на изпълнителната власт. Считате ли че спазвате принципа на политгически неутралитет, след като в изпълнителната власт запазихте заместник министри, назначени от бившия премиер Борисов?

4. Вие бяхте назначен от президента Радев, дошъл на власт след обещания и очаквания за тотална ревизия на досега управляващите в България. Смятате ли че приложихте правилото за политически неутралитет, след като такава ревизия досега бе извършена прибързано и повърхностно?

5. Дали вашите разбирания за политически неутралитет не са в пряка или косвена зависимост от един спечелен или загубен аматьорски мач на тенис на вързано с бившия премиер Борисов?
Благодаря ви!"

Това сподели в социалната мрежа Владимир Танев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари