Нургюл Салимова направи реми в първата партия от тайбрека

2
Българката игра с белите фигури и се стигна до равенство на 42-ия ход
Българката игра с белите фигури и се стигна до равенство на 42-ия ход Снимка: Световна шахматна федерация

Българката игра с белите фигури и се стигна до равенство на 42-ия ход

Нургюл Салимова и Александра Горячкина завършиха реми в първата партия по ускорен шах от тайбрека на финала на Световната купа по шахмат в Баку.

Българката игра с белите фигури и се стигна до равенство на 42-ия ход след трикратно повторение на позицията, инициирано от рускинята, предаде БНР.

Салимова мисли повече от 5 минути за 15-ия си ход - пешка на в3. Третата в световната ранглиста рускиня пък загуби 4:50 минути в размисли преди да изиграе пешка на с5 на 16-ия.

Предстои още една партия днес по ускорен шах с контрола от 25 минути плюс 10 секунди за всеки ход. При ново равенство се предвиждат още две партии рапид, но този път с контрола от 10 минути плюс 10 секунди на ход. Ако и тогава нито една от двете шахматистки не вземе предимство, ще се играят две партии блиц на 5 минути плюс 3 секунди. При случай на равенство регламентът предвижда една партия Армагедон с контрола от 3 минути плюс 2 секунди на ход, в която играещата с черните фигури ще се нуждае от реми, за да бъде обявена за победител във финалния мач.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари