НСИ: Намалява покупателната способност на домакинствата

0
Има спад в потреблението на хляб, плодове и зеленчуци, посочиха от института
Има спад в потреблението на хляб, плодове и зеленчуци, посочиха от института

Има спад в потреблението на хляб, плодове и зеленчуци, посочиха от института

През 2022 г. годишният общ доход средно на лице от домакинство е 9008 лв. и нараства с 16.9% спрямо 2021 година.

През 2022 г. българските домакинства са изразходвали 8389 лв. средно на лице, което е с 19.1% повече в сравнение с 2021 година.

Потреблението на повечето основни хранителни продукти средно на лице от домакинство намалява през 2022 г. в сравнение с 2021 година. Най-голямо е намалението в потреблението на хляб и тестени изделия - с 2.6 кг, на плодове - с 2.8 кг, и на зеленчуци - с 0.8 килограма, съобщават от Националният статистически институт.

Покупателната способност на домакинствата също намалява през 2022 г. спрямо 2021 г. при повечето от основните хранителни продукти. Най-много е намаляла покупателната способност при захарта, яйцата, сиренето, кашкавала и хляба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Обективен
    Че тя в България изобщо не и била голяма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари