НС ще гласува създаването на временна комисия за сигурността на машинния вот

0
Предложението беше подкрепено от 169 депутати
Предложението беше подкрепено от 169 депутати Снимка: БГНЕС

Предложението беше подкрепено от 169 депутати

Народните представители решиха да гласуват създаването на временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства във връзка с машинния вот, предава БТА. Идеята е на БСП.

В подкрепа на включването на тази точка в дневния ред се обявиха 169 депутати. Всички парламентарни групи гласуваха "за" с изключение на 7 депутати от ПП-ДБ, които бяха "против" и 20 народни представители от ПП-ДБ, гласували с "въздържал се".

"Ако наистина изборите са манипулирани, фалшифицирани така, както излизат не един, не два записа в интернет пространството, то това е пряко свързано с националната сигурност на страната", заяви Борислав Гуцанов от левицата.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова посочи, че винаги са отстоявали тезата, че трябва да има публичност и прозрачност по отношение на вота на българските граждани. "Въпреки че опозицията предлага създаването на такава временна комисия, ние ще я подкрепим", заяви тя.

В приетата програма за днешния и утрешния пленарен ден е включено първото четене на промени в Закона за управление на отпадъците и в Закона за насърчаване на инвестициите. След това депутатите ще продължат с второто четене на законопроекта за противодействие на корупцията.

Първа точка за утре е първото четене на законопроекти за изменение на Закона за българското гражданство. След това парламентът ще разгледа на второ четене промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари.

В дневния ред е и първото четене на промените в Закона за управление на агрохранителната верига и в Закона за предучилищното и училищното образование, както и на законопроекта за българския език.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари