НС гласува изменения в Закона за забрана на химическото оръжие

0
Основната цел на проекта е предотвратяване на случаите на употреба на химични агенти срещу хора, като употребата им води до смърт на хора
Основната цел на проекта е предотвратяване на случаите на употреба на химични агенти срещу хора, като употребата им води до смърт на хора Снимка: Народно събрание / архив

Основната цел на проекта е предотвратяване на случаите на употреба на химични агенти срещу хора, като употребата им води до смърт на хора

В предстоящото пленарно заседание народните представители ще гласуват на първо четене измененията в Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори.

Основната цел на проекта е предотвратяване на случаите на употреба на химични агенти срещу хора, като употребата им води до смърт на хора и изпълнението на поетите от Република България ангажименти в областта на експортния контрол по прилагане на Конвенцията а забрана на разработването, производството, натрупването и употребата на химическо оръжие и за неговото унищожаване (Конвенцията) и се отнасят за добавяне на две групи токсични химически вещества, пише БГНЕС.

Народните представители ще проведат първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на заетостта, както и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика.

Депутатите ще гласуват и Законопроект за ратифициране на Конвенцията за Международната организация за морските средства за навигация, както и Законопроект за ратифициране на Изменения на текста на Протокола за устойчивите органични замърсители и на Анекси I, II, III, IV, VI и VIII и на Изменения на Анекси I и II, приети в Женева на 18 декември 2009 г.

Народните представители ще гласуват Законопроект за ратифициране на Конвенция № 155 на Международната организация на труда относно безопасността и здравето при работа, приета на 67-ата сесия на Международната конференция на труда на 22 юни 1981 г. в гр. Женева, Швейцария, както и Законопроект за ратифициране на Конвенция № 187 на Международната организация на труда относно Рамката за насърчаване на безопасността и здравето при работа, приета на 95-ата сесия на Международната конференция на труда на 15 юни 2006 г. в гр. Женева, Швейцария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари