Депутатите ще изслушат трима министри

1
Народното събрание ще гледа на първо четене Закона за БНБ
Народното събрание ще гледа на първо четене Закона за БНБ Снимка: Народно събрание

Народното събрание ще гледа на първо четене Закона за БНБ

Депутатите ще изслушат министрите на регионалното развитие и на енергетиката Андрей Цеков и Румен Радев относно процеса на енергийно обновяване на жилищния сграден фонд в страната. Това предвижда приетата програма за работа на Народното събрание за тази седмица.

След това е предвидено изслушване на министъра на отбраната Тодор Тагарев относно целите и резултатите на работното му посещение в САЩ по-рано този месец. Двете изслушвания бяха включени в седмичната програма по предложение на парламентарната група на „БСП за България“.

В дневния ред е и първото четене на Законопроекта за Българската народна банка, внесен от Министерския съвет. С него се регламентира фундаментална промяна в прилагания четвърт век в страната паричен режим, а именно - от силно рестриктивния паричен съвет към утвърждаване на паричен суверенитет в рамките на споделения паричен суверенитет в Евросистемата. Урежда се статутът на еврото като парична единица, както и определянето на дизайна на националната страна на разменните евромонети, пускането и изваждането от обращение, замяната, обмяната и възпроизвеждането на евробанкноти и евромонети.

В програмата за работа на депутатите е и второто четене на промени в Закона за държавната финансова инспекция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари