Новият директор на РИОСВ: Не винаги миризмата означава замърсяване на въздуха

0
Станев: "Ще се работи в посока превантивен и последващ контрол, но индустрията не може да спре да съществува"
Станев: "Ще се работи в посока превантивен и последващ контрол, но индустрията не може да спре да съществува" Видео: Русе Медиа

"Русенци, включително и аз, сме много чувствителни на тема чистота на въздуха. Всички данни по тази тема трябва добре да бъдат анализирани. Не винаги миризмата означава замърсяване на въздуха. Няма да поднасяме факти, които не са добре анализирани, проверени и точни "

Това заяви на пресконференция новият директор на РИОСВ-Русе Анатоли Станев, цитиран от вестник "Бряг"

Той поясни, че в първата си работна седмица на новия пост е открил една добре работеща структура, с добре планирана работа и няма намерение да прави резки движения.

Станев каза още, че в работата си ще обърне внимание на горещите точки и иска "да се работи в посока превантивен и последващ контрол, но индустрията не може да спре да съществува".

По отношение на необходимата техника за нуждите на РИОСВ, Станев заяви, че в ход ще се установяват нуждите на Инспекцията. По отношение на специалните нужди на Русе в това отношение, той заяви, че за необходимата техника може да се кандидатства по проекти в следващия оперативен период, който започва от следващата година, като припомни, че в момента ситуацията е твърде динамична и се пренасочват средства за борба с пандемията.

"Няма данни за щети по биологичното разнообразие във връзка с пожарите", поясниха още от РИОСВ-Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари