Новите трупове в политиката: ИТН - Русе се закопаха с назначението на Анатоли Станев

26
Обществото се отврати от назначенията на "удобни калинки" на ключови ръководни длъжности в държавата
Обществото се отврати от назначенията на "удобни калинки" на ключови ръководни длъжности в държавата

Честито! Адвокат от "Русенската долина на химията" се настани удобно в директорския стол на Областната управа на Русе

Изборът на Анатоли Станев за областен управител на Русе е показателен, че от ИТН не се интересуват от общественото мнение и заявката им за пряка демокрация се оказа пълен фалш.

Партията на Слави Трифонов триумфално спечели изборите в Русе. Русенци гласуваха протестно и се довериха сляпо на заявката на "Има такъв народ", че пряката демокрация е техен приоритет. Обществото се отврати от назначенията на "удобни калинки" на ключови ръководни длъжности в държавата.

97% гласуваха против номинацията на Анатоли Станев.

Тъй като все още нямаме пряка демокрация и не може да гласуваме по официален път, русенци направиха анкета в социалната мрежа за скандалната номинация на Анатоли Станев.

Резултатите са повече от показателни, че г-н Станев не заслужава доверието на русенци, защото по никакъв начин до сега не е доказал, че работи в услуга на обществото.

Граждански активисти от Русе дори изпратиха отворено писмо до премиера Кирил Петков, председателя на парламента и ПП „Има такъв народ“, като предупреждават, че ако местната структура на ИТН не оттегли това предложение, ще излязат на протест. 

"Обръщаме се към Вас, защото се обявихте против политическите назначения, а ние смятаме, че тази е възможно най-неподходящата кандидатура.

През време на назначението си този човек не направи нищо за подобряване на въздуха на града ни и ние от няколко години искаме оставката му. Бивш юрист на “Лубрика”, един от големите русенски замърсители, назначен с конкурс, без да има необходимото образование като еко специалист, ползващ протекциите на силни в града фигури, той остави без всякакво действие и отговорност града ни да се гърчи в отровите. Ние искаме ревизия на работата му и на целия отговорен екип на РИОСВ, а не преназначаването му на такъв сериозен пост.

Според нас, Анатоли Станев няма нито познанията, нито авторитета, нито качествата нужни на един градоначалник.".

Юристконсулт на „Лубрика“ поема екоинспекцията в Русе

Анатоли Станев влезе извънредно в Общинския съвет през 2009 г. на мястото на Цветан Георгиев - Гербера от забравената вече партия „Ceвepна лига“.

Още през лятото на 2020 година изборът на Анатоли Станев за директор на екоинспекцията в Русе предизвика доста негативни коментари в социалната мрежа, като преобладаващите мнения бяха, че на този пост не трябва да бъде юрист, а човек с образование, свързано с екологията. Оказва, че новият тогава шеф на РИОСВ не бил далеч от темата, защото през последните години е бил юристконсулт на "Лубрика".

РИОСВ клекна пред „Булмаркет“ за новия завод

Точно преди една година Екоинспекцията отхвърли необходимостта от ОВОС за т.нар. „инсталация за преработка на растителни и животински мазнини и масла“.

Екоинспекцията е решила, че новият завод няма нужда от ОВОС, сами разбирате, защо тази информация е умишлено скрита от общественото внимание. На 5 страници с мотиви директорът на РИОСВ - Русе Анатоли Станев изтъква, че производствените процеси при преработката на сурови растителни масла и оползотворяването на растителни и животински масла и мазнини ще протичат в затворени реактори, поради което се очаква същите да не бъдат източник на неорганизирано изпускане на вредни вещества в атмосферата, пише Радко Димитров в сайта Фронтално.

"Бляскавата" кариера на държавна хранилка и политическото номадство все още са гаранция за успех

Анатоли Станев благодари на местната структура на ИТН за подкрепата му за номинацията за областен управител.

В отворено писмо до Министерски съвет група от 42 русенци застават зад номинацията на Анатоли Станев за областен управител, тъй като според тях той бил уважавана личност и юрист с дългогодишен стаж. Освен това като директор на РИОСВ е допринесъл много за екологията в Русе.

Анатоли Станев няма да допринесе с нищо за доброто на Русе 

Номинацията на директора на екоинспекцията в Русе Анатоли Станев за областен управител предизвика разнополюсни мнения в обществото.

Противниците на назначаването на Анатоли Станев за областен управител са категорични, че ако той бъде назначен, ще излязат на протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    оферта
    като толкова ИТН-то иска станев и ни уверяват колко е добър юрист и управленец най-добре е да си го вземат в столицата и да му се радват колкото си искат, ама час по-скоро...
  • -12
    8
    Хаха
    Ами като не избрахте герб сега плащайте високи ток и стоки, и си сърбайте попарата.
  • 3
    7
    русенец
    Само да припомня, че ИТН категорично не бяха победители в изборите през ноември 2021 г. Останаха трети със своите 8 300 гласа, при близо 20800 глаза за Продължаваме промяната и 15 хиляди гласа за ГЕРБ. Почти наравно с БСП - само 500 гласа разлика. Чудно мие при нови избори колко ли гласа ще има ИТН. А те можеха да издигнат някой друг човек - примерно доста добър вариант за поста беше съдия Ина Райчева - контактна, диалогична и добре позната в града. Безспорно изключително добре запозната със законодателството, особено административното. Но уви, явно не е ила готова да изпълнява поставените предварително задачи.
  • 14
    6
    професионалист
    Доказан професионалист, който се "справи" с мръсния въздух в гр. Русе, 'заслужил' поста на областен управител..
  • 23
    5
    Пфффф
    Като паркира така, как някой не е минал случайно без да иска с ключа по дължината или да се спъне и да отнесе огледалото....:D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари