Нови сигнали за побой на протестиращи в Комисията за полицейското насилие

0
За Павел Динев втори септември миналата година започва на протеста и завършва в "Пирогов" - със синини по тялото и оток на лицето
За Павел Динев втори септември миналата година започва на протеста и завършва в "Пирогов" - със синини по тялото и оток на лицето Снимка: btvnovinite.bg

Още два сигнала за побой над протестиращи са постъпили в Народното събрание в Комисията за полицейското насилие.

За Павел Динев втори септември миналата година започва на протеста и завършва в "Пирогов" - със синини по тялото и оток на лицето.

Това е денят, в който полицията изгради кордон, за да спре достъпа на протестиращите до сградата на бившия Партиен дом, припомня bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

Павел казва, че към него е тръгнал един униформен, а после още четирима.

Аз изтръпнах, стреснах се. Бях съборен на земята с ритник или с палка, при което започнаха да ме ритат и да ме налагат“, разказва Павел Динев.

Напръскан е и с лютив спрей.

От недостиг на сили припаднах, изгубих съзнание. Събудих се в линейката, където медицинските лица ми казаха, че не можели да ме доближат заради  това цялото обгазяване от спрея“, казва Павел.  

Снимка: btvnovinite.bg

По това време с него е Николай Зехирев.

Той изпразни един цял спрей по Павката. Аз бях до него. После две седмици ръцете ми горяха. Не мога да си представя това дете какво е изпитвало“, споделя Николай. 

Снимка: btvnovinite.bg

Не съм човек, който провокира полицейско внимание“, казва Павел, който е категоричен, че не е бутал полицай.

Павел подава сигнал в Столичната дирекция на вътрешните работи. Оттам отговарят, че са извършили обстойна проверка, но не са установили нарушение на служебната дисциплина на полицаите.

Предвид горното, сигналът Ви е приет за неоснователен“, се казва в отговора на СДВР.

Снимка: btvnovinite.bg

До излъчването на този репортаж от МВР все още не са отговорили на въпросите на bTV как са проверили твърденията на Павел Динев и дали са гледани записи от камерите в района. Павел и адвокатът му са завели иск за обезщетение за полицейско насилие. Делото още не е приключило.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари