Журналист: Търсеше се провокация от страна на полицията, сами се оплетоха в доста лъжи

1
Някои хора отнесоха палки без никаква причина, каза Иво Тонков
Някои хора отнесоха палки без никаква причина, каза Иво Тонков Видео: bTV

Полицаите са свалили идентификационните си номера и са сложили маски, защото знаели, че ще нарушат закона, каза адвокат Николай Хаджигенов

По стечение на обстоятелства станах част от събитията. Бях в бара заедно с унгарци. Бях и на протеста преди това. Всичко беше наред, докато не дойде водното оръдие. Според мен се търсеше провокация от страна на полицията. Те сами го казаха и се оплетоха в доста лъжи“, каза Иво Тонков, бивш спортен журналист и свидетел на всичко от нощта на протеста и реакцията на полицията в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Той бе категоричен, че между феновете не е имало провокации. Между феновете и полицията имало, когато дошло водното оръдие.

Спортният журналист разказа, че преди полицията да влезе в бара няколко негови приятели били вкарани на ръце – били бити и напръскани със сълзотворен газ. След като полицията влязла в бара, започнала да крещи всички да излязат навън с вдигнати ръце. „Някои отнесоха палки без никаква причина“, каза той. Униформените разпръснали едната част към „Гурко“, а другата към „Иван Вазов“.

По думите му когато стигнали до „Шишман“ нямало къде да ходят, защото били блокирани от коли. Иво Тонков посочи, че лежали около 40 минути на земята. Докато били на земята полицията не правила нищо.

Според него полицията е направила, така че да слее агитките на ЦСКА и „Левски“.

Обичайна практика е медицинското на пострадалите да се разминава с данните на СДВР. МВР лъжат, защото могат, защото е безнаказано и защото са извършители на престъпление“, каза от своя страна адвокатът Николай Хаджигенов.

По думите му МВР никой не ги преследва и не ги наказва. „Това лежане по очи на земята е вид изтезание“, посочи Хаджигенов.

Според него полицаите са свалили идентификационните си номера и са сложили маски, защото знаели, че ще нарушат закона.

Хаджигенов посочи, че проблемът не бил в ръководството на МВР, а политически, защото същите униформени, които биели сега, биели и при Борисов. „Не е възможна съдебна реформа без да се реформира МВР“, категоричен бе адвокатът.

Истината ще я научим токова, колкото и на предишните протести. Това е една повтаряща се схема, показваща силен упадък на системата на МВР. Това е сериозен проблем в подготовката на служителите“, каза доц. Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР.

Според него МВР не е търсело провокация, като е сляло двете агитки на футболните клубове.

Феновете не са се били помежду си. Основната агресия беше срещу полицията“, каза той. По думите му по закон би трябвало главният секретар да отговаря за охраната на протести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Отегчен
    Тц, с оставки нещата няма да се оправят. Оставка при някое нарушение, но тук говорим за ПРЕСТЪПЛЕНИЯ от страна на част от полицаите. И не, уволнение също не е решение! Съд и ефективни присъди! Точно както е в щатите, така често давани за пример. Някой нямат представа колко американски полицая има из затворите им с по 50 ...80 години затвор защото са пребивали, изтезавали и убивали.
  • 1
    3
    Русенец 1
    Оставка на министъра на ОПГ ГЕРБ-ДПС и после на всички от сглобката !
  • 4
    2
    Русенец
    Исках да кажа ОСТАВКА на цялата мафиотска сглобка веднага!
  • 1
    1
    Русенец
    ОСТАВКА на министъра веднага!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари