Нови разкрития за шуробаджанащината в община Хасково

0
БСП извади списък с хора на високи позиции в общината, които въртели парите й
БСП извади списък с хора на високи позиции в общината, които въртели парите й Видео: Нова телевизия

Продължава скандалът, в който обвиняват депутата от ГЕРБ Делян Добрев в кадруване, шуробаджанащина и роднински назначения в Хасково.

В четвъртък бяха подадени още оставки.

След като няколко дни в Хасково се говореше за политическо доверие и управленски качества, в скандала се появиха и пари. БСП извади списък с хора на високи позиции в общината, които въртели парите й. И до един били посочени от човека на ГЕРБ в Хасково, информира Нова телевизия.

Не се знае дали кметът Добри Беливанов се е върнал от почивката си в Монако. Не се знае кой управлява в Хасково, защото той е удължил отпуската си, а заповедта за назначението на негов заместник е изтекла в четвъртък вечерта. Към момента няма човек, който да има правомощията на кмет.

Според общинските съветници това не е проблем. Общината може да изкара без кмет ден-два.

До свалянето на кмета се стигна, защото той самия абдикира от обещанията си. Поради тази причина решихме да свалим доверието си от него”, каза в предаването „Здравей, България” общинският съветник от ГЕРБ Димитър Шалапатов.  

Той беше категоричен, че служителите, които работят в общината и имат някаква роднинска връзка с депутата Делян Добрев, не могат да влияят по никакъв начин на решенията на съветниците.

По думите на Светослава Стоянова от „Коалиция за Хасково”, две години тези хора заемат незаконно длъжностите, на които са назначени. „Не е проведен нито един конкурс – нито за главен архитект, нито за директорите на дирекции, нито за началници на отдели, нито за секретар на общината”, каза тя.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари