Нови правила за изкупуване на частните гори

2
Собственикът вече няма сам да посочва цена за имота си при подаване на документите
Собственикът вече няма сам да посочва цена за имота си при подаване на документите

Собственикът вече няма сам да посочва цена за имота си при подаване на документите

Държавата ще изкупува частни гори по нови правила. Това съобщават от министерството на земеделието, предава БНР. Отпада досегашното изискване - при подаване на документите собственикът сам да посочва цена за имота си.

Държавата вече ще изкупува не само имоти на физически лица, но и на общини и юридически лица. Отпада кампанийният прием на заявления от собствениците, като процедурата за прием ще е отворена целогодишно, а комисии ще разглеждат постъпилите заявления на всеки три месеца.

Отменено е класирането на заявените имоти по зададени критерии, като с предимство са имоти, граничещи с държавни гори.

За общинските гори предимство ще имат тези които са във фаза на старост. Целта е държавата да стопанисва и опазва на старите гори, в които не е осъществявана стопанска дейност през последните десетилетия.

Отпада и изискването собственикът сам да посочва цена за закупуване на гората си, като стойността ще се определя от независим оценител.

Средствата за закупуването на частни гори се осигуряват от фонд „Инвестиции в горите“, който акумулира приходи от дейността на държавните горски предприятия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари