Нови холограмни игри се смесват с реалността!

0
Microsoft показа видео демо на възможностите на своята система за добавена реалност
Microsoft показа видео демо на възможностите на своята система за добавена реалност

Microsoft показа видео демо на възможностите на своята система за добавена реалност HoloLens, която ще позволява на хората да виждат холограмни изображения в домовете си. Компанията има големи амбиции за своята платформа, която вижда като алтернатива на очилата за виртуална реалност, съобщава Дневник.

За да покаже възможностите на HoloLens за видео игри, Microsoft е създала играта Project X-Ray. Тя превръща помещението в арена на битка срещу роботи. Софтуерът на HoloLens автоматично анализира подредбата на мебелите в стаята и използва информацията, за да персонализира не само изображението, но и реакциите на виртуалните противници, които могат да използват мебелите за прикритие.

Само играчът, който носи HoloLens, вижда холограмите. В случая Microsoft използва специална камера, за да ги направи видими и за публиката, с което подсказва възможностите на технологията и в по-далечно бъдеще. За сега обаче реалистичните холограми ще са видими само за носещия устройството.

То не се нуждае от връзка със смартфон или компютър. HoloLens разполага с целия необходим хардуер в собствения си корпус. От началото на следващата година Microsoft ще започне да продава специална версия на HoloLens, която ще е само за създатели на приложения и игри. Тя ще струва 3000 долара и ще е следващата стъпка от развитието на платформата преди тя да стане готова за масовия потребител.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари