Колко реална е рекламата, представяща България като „умно място с умни хора“?

0
Клипът се превърна в хит, но получи и критики, че не отразява реалността
Клипът се превърна в хит, но получи и критики, че не отразява реалността Видео: btv

Нова реклама показва България като най-доброто място за бизнес и инвестиции.

Озаглавена е Move to Move You („Премести се, за да се развиваш“).

Само за няколко часа клипът се превърна в хит в социалните мрежи, но същевременно получи и критики, че не отразява реалността, предава bTV.

Слоганът на рекламата на български е "умно място с умни хора". Клипът е бил показан още миналата година на бизнес събитие.

Видеото е част от серия аудиовизуални продукти, имащи за цел да промотират страната като добро място за инвестиции. Бюджетът за тези дейности е 667 хил. лв. Поръчката е на Агенцията за инвестиции в България. „Всички кадри са реални – реални производства, които сме привлекли като имнвеститори, сертифицирали сме ги, подпомогнали сме ги и те сега имат възможността да представят своята успешна история от България, коментира изпълнителният директор на агенцията Стамен Янев.

Клипът срещна одобрение сред професионалистите в бранша.

Според експерта по комуникации Любомир Аламанов разговорът за клипа се е разводнил.

„В комуникацията има различни нива на възприятия и послания. Този клип като инструмент е перфектно направен – много добра визия, монтаж, всичко е перфектно направено. Като послание и разпространение – той е рекламен клип – представя положителни страни, както прави всяка реклама“, коментира Аламанов в предаването „Тази събота“.

Той уточни, че следващото ниво са стратегическите комуникации и връзките с инвеститорите, а клипът е една малка част от набор инструменти.

Ако не се използват всички тези инструменти, клипът няма да има особено голям успех. Ако не се използва последното ниво, което е политическата воля – добър бизнес климат, добра съдебна система и т.н, този клепи остава като самостоятелна птичка, пусната на вятъра“, смята експертът по комуникации.

Бизнесменът Кирил Петков също одобрява рекламния клип: „Лично на мен ми хареса, защото не се опита да разкаже нашите обикновени истории за Българиямястото с розите и хубавата природа. Той беше адресиран към един бизнес лидер как трябва да вземе решение за локация – има ли добър човешки капитал, локацията стратегическа ли, кои са успешните примери в индустрията“.

Петров е изпратил видеото на свой инвеститор в САЩ и той го е харесал като комуникационен инструмент за представяне на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари