Новата виртуална валута Bitcoin Cash е несъвместима с оригиналния Bitcoin

0
Bitcoin Cash използва различен софтуер
Bitcoin Cash използва различен софтуер

Популярната виртуална валута Bitcoin се раздели на две.

Причината е спор между две групи привърженици на криптовалутата, които имат различни виждания за нейното развитие, съобщава онлайн изданието CoinDesk, цитирано от VESTI. Двете страни не можаха да постигнат съгласие и така вече освен стандартния Bitcoin, има и Bitcoin Cash.

Въпреки името си, новата валута също е виртуална и работи на същия принцип. Тя обаче е несъвместима с оригиналния Bitcoin, защото използва различен софтуер. Оказва се обаче, че привържениците на Bitcoin Cash са доста по-малко от очакваното.

Затова процесът по разделянето отне повече време и беше допълнително забавен от технически проблеми. Въпреки това, привържениците на Bitcoin Cash смятат, че постепенно новата криптовалута ще бъде оценена от хората и ще повиши цената си и популярността си. Bitcoin Cash няма да използва новия софтуер Segwit2x, който пък ще е част от класическия Bitcoin. Вместо това прави други технически промени, които трябва да направят валутата още по-сигурна, стабилна и бърза.

И двете страни на спора твърдят същото, но стандартният Bitcoin за сега има значително по-голяма подкрепа. За да е още по-объркващо, Bitcoin Cash има цялата история на транзакциите на оригиналната платформа. Затова всеки, който има нормален Bitcoin, има същия брой виртуални пари и в Bitcoin Cash.

Те обаче са достъпни само чрез виртуален портфейл, който ги поддържа и могат да се обменят на малко виртуални борси, тъй като повечето не подкрепят новата валута. За сега всичко това не се отразява особено на класическия Bitcoin.

Цената му се понижи с между 5% до 7%, но в последствие възстанови част от загубите. От тук нататък пазарът ще реши коя от двете криптовалути ще победи.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари