Новата седмица ще ни напомни за наближаващата зима

0
Във вторник започва сериозна промяна на времето
Във вторник започва сериозна промяна на времето

През почивните дни времето ще остане стабилно, но още следващата седмица ще ни напомни за наближаващата зима.

Преди това обаче - в следващите дни и понеделник температурите ще се повишат още и ще бъдат между 12-16 градуса.

В първия ден от новата седмица северно от планините градусите може да стигнат дори до 18, показват средносрочните модели на времето, представени в "Дарик кафе".

Във вторник обаче започва сериозна промяна на времето. Ще се формира средиземноморски циклон, който ще оказва влияние над времето в страната и на Балканския полуостров през цялата седмица. Още вторник следобед на запад и северозапад ще започнат валежи. В сряда и четвъртък времето над цялата страна ще бъде лошо, ще има и сериозни валежи.

Температурите до сряда ще останат сравнително високи - между 10-15 градуса. Но с преминаването на циклона през Гърция и насочването му към Турция страната ни ще попадне в неговата студена част и от северозапад и запад ще започне да нахлува студен въздух.

Сряда вечерта и в нощта срещу четвъртък е възможно по високите полета в Западна България е възможно да прехвърчи и сняг.

След това влошаване на времето валежи не се очертават до 25 ноември. След 19 ноември температурите през деня отново ще се повишат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари