Новата първа дама на САЩ: Коя е Джил Байдън?

0
Съпругът и я описва като силна жена, а тя от своя страна посочва, че той е истински боец
Съпругът и я описва като силна жена, а тя от своя страна посочва, че той е истински боец Снимка: Reuters

Съпругата на Джо Байдън, Джил Байдън, иска да модернизира ролята си на първа дама, като продължи да работи като учител, след като поеме ролята

„Повечето американски жени постоянно съчетават работата и личния живот, но първите дами никога не са имали право да правят това. Може би е дошло времето повечето американци да се чувстват комфортно с първа дама, която не е на разположение денонощно в Белия дом“. - каза тя.

69-годишната Джил Байдън е доверен съветник на по-възрастния си съпруг от години, пише TrafficNews.

Тя е майка и баба и най-голямата подкрепа на Байдън след трагедиите, сполетели Джо в живота му. Първата съпруга и дъщеря на Джо Байдън загинаха в автомобилна катастрофа през 1972 г. Той остана сам с двамата си сина, които бяха ранени при инцидента.

Коя е Джил Джейкъбс Байдън?

Тя е родена през 1951 г. и е израснала в предградие на Филаделфия. Баща ѝ е бил касиер в банка, а майка ѝ е била домакиня. Развежда се с първия си съпруг, когато срещна Байдън. Вдовец, който пътува ежедневно от Делауеър до Вашингтон, където работи като сенатор.

Джил записва „Мода“ през 1969-та година в Пенсилвания. Оказва се, че не иска да се занимава с това и прекъсва.

Когато прекъсва обучението си, тя става модел. Снима се в различни кампании, а Джо дори я вижда за първи път на един билборд. Джил споделя, че не е била нейната професия, а по-скоро като хоби.

Те се женят през 1977 г. и четири години по-късно се ражда дъщеря им Ашли.

Джил притежава две магистърски степени и докторска степен. Преподава в Университета на Вирджиния.

С Байдън тя преминава през две неуспешни кандидатури за президент, осем години като вицепрезидент и беше до него, когато синът му Боа губи битката си с рака.

Съпругът и я описва като силна жена, а тя от своя страна посочва, че той е истински боец, особено по време на кризи, и смята, че би извадил Америка от койотската криза.

Как се формира разбито семейство? По същия начин, по който можете да обедините цяла нация. С любов, разбиране и състрадание. Кураж. Непоколебима вяра“, каза Джил, жената, която от днес ще бъде новата първа дама на Америка.

Гледката, която си струва да се запомни, се случи вчера в сърцето на Вашингтон. В навечерието на церемонията, по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън, беше организирано възпоменание за 400 000 американски граждани, загубили живота си миналата година в битката срещу COVID-19.

Реч държа Камала Харис, бъдещият вицепрезидент, която бе придружавана от съпруга си Дъг Емхоф. Към нацията се обърнаха и следващият президент на САЩ Джо Байдън и съпругата му Джил Байдън.

Джил Байдън и Камала Харис оставиха послание за надежда с модния си избор. Байдън носеше лилаво дантелено палто, творение от есенната колекция за 2021 г. от младия и обещаващ американски дизайнер Джонатан Коен.

Лилавият нюанс, който бъдещата първа дама е избрала за този повод е цветът на жените, които са се борили за избирателното право. Но и цвят, който се получава чрез смесване на двата национални цвята - син и червен.

Вицепрезидентът Камала Харис отново реши да предаде посланието си, като избра афро-американски дизайнер. Тя заложи на кремаво палто и черна рокля от Пиер Мос.

Снимката от въпросното събитие е най-споделяната, а интерпретациите са продължение на посланието за надежда и визия за бъдещето с Байдън и неговия екип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари