Учени определят нова норма за кръвната захар

2
Учени заявиха кой е нормалният диапазон за нивата на кръвната захар
Учени заявиха кой е нормалният диапазон за нивата на кръвната захар

Учени заявиха кой е нормалният диапазон за нивата на кръвната захар

Нормалният диапазон на нивата на кръвната захар може да варира в зависимост от редица фактори, като възраст, пол и общо здравословно състояние. Въпреки това Американската диабетна асоциация (АДА) предоставя общи насоки за това какво се счита за нормален диапазон за нивата на кръвната захар при възрастни.

Според ADA нормалният диапазон за нивата на кръвната захар е:

  • Кръвна захар на гладно (преди хранене): 80-130 mg/dL (4,4-7,2 mmol/L)
  • Нива на кръвната захар два часа след хранене: по-малко от 180 mg/dL (10,0 mmol/L)

Важно е да се отбележи, че нивата на кръвната захар могат да варират през деня и че тези стойности са само общи насоки. При хора с диабет или други здравословни състояния, които влияят на нивата на кръвната захар, целевият диапазон може да е различен и трябва да бъде обсъден с медицинско лице. Освен това поддържането на здравословен хранителен режим, редовното спортуване и справянето със стреса могат да помогнат за поддържане на нивата на кръвната захар в здравословни граници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Никола Стоянов
    Е как е възможно тези дето им споделяте информацията да не знаят как да я направят ясна? Няма ги предните норми,а само новите ги има и как да разберем в каква насока е този нов критерий? Никак.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари