Нова хранилка за общинския паяк в Русе

4

Русенци ежедневно се сблъскват с недостига на паркоместа в Русе, като този проблем достига особено големи размери когато говорим за центъра на града.

На фона на непрекъснато увеличаващите се коли, Общината мисли за шофьорите на автомобили, като прави нови велоалеи, забранява паркирането на места където това не е никакъв проблем, прави пешеходни пътеки по средата на големи булеварди, които създават предпоставки за инциденти.

Вместо да строи обществени паркинги и да регулира движението в Русе, Общината изглежда е решила да направи повечето от улиците платени паркинги и да си пълни хазната. Другото, което прави Общината за шофьорите е да превърне паркирането в центъра на Русе в мисия невъзможна.

Примера който давам е с уличката, която минава до църквата "Св. Троица", където по-рано паркирането беше разрешено. Не е ясно какви са съображенията на Общината за това. Единственото за което се сещам е в ущърб на шофьорите, така общинския паяк ще има още една причина да "сурвака" русенци.

Питам общината и настоящия кмет, от какви съображения е забранено паркирането по улица "Свети Горазд"? И има ли някакви други мотиви освен да "дере" шофьорите и да им създавате излишни проблеми с и без това усложненото положение с паркирането в центъра на Русе?

Съвсем скоро ще ви запозная с още подобни места, на които е забранено паркирането имащо за цел единствено да скубят пари от шофьорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари