Нова година в Кюстендил излиза по-скъпо от Дубай

1
Безумието на българските хотелиери
Безумието на българските хотелиери

С наближаването на Нова година, се увеличава и броят на офертите за празничната нощ.

Сайтовете за колективно пазаруване буквално се надпреварват кой ще пусне повече и по-добри предложения. Оферти, както им казват, с големи намаления, предаде Dailypress.bg.

Един бърз поглед в интернет е достатъчен, за да прецените дали ви е по джоба да посрещнете новата година в някой хотел с празнична вечеря и програма или да заложите на домашното празнуване.

Предложенията са безброй, а цените на невероятните оферти на хотелиерите- безусловни.

Нощувката на повечето места не пада под 200 лева на човек, като това не включва новогодишната вечеря, за която се заплаща отделен куверт.

По-луксозните хотели, които за осми декември бяха направили сравнително добри оферти от около 80 лева за нощувка и вечеря, за Нова година надуват цените до …700 лева за две нощувки и вечеря.

Но, това не е всичко.

Може да изберете да празнувате Нова година в иначе чудесния български град Кюстендил, където три нощувки за двама са на цената 1374лв. или да пътувате до Дубай със включен самолетен билет и 7 нощувки срещу 1367лв.

И още- Коледата във Виена за 4 нощувки е на цена 848лв., а тази в Хисаря за нощувки за двама се котира за 770лв.

Излишно е да споменаваме и цените в Турция. Там пакетите all inclusive са около 300 лева за 4 нощувки в 4 звездни хотели.

Не че нещо, но това ли е формулата за привличането на туристи в България?

И това са ТОП оферти- не забравяйте.

Всяка година слушаме за отлива на туристи, всяка година се наливат милиони за реклама на родния туризъм и уж добрите предложения за почивка и всяка година получаваме едни абсолютно неоснователни скандални цифри.

А може би проблемът е, че в бедната ни държава все още се намират хора, които да платят една средна заплата за нощувка и вечеря в България.

Източник: Dailypress
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари