Нов ръст в цените на горивата

1
Има увеличение на дизела
Има увеличение на дизела

Има увеличение на дизела

Нов ръст в цените на горивата. Поскъпването на колонките обаче е само за дизела, докато бензинът и пропан-бутанът остават почти без промяна, съобщават bTV НОВИНИТЕ.

От началото на този месец цената на масовия дизел у нас се е увеличила с 10 стотинки. В момента литър на бензиностанциите е 3,34 лева. При другите масови горива за същия период колебанията в цените са символични - разликата е от едва една - две стотинки. Причината е недостигът на дизел в Европа, обясниха от българската петролна и газова асоциация.

"Имайте предвид че във Франция рафинериите стачкуват. Една голяма част от дизела за Германия се внася от руската федерация, а вносът е намалял с около 50%, и в този смисъл в Европа се очертава недостиг на дизел", обяснява Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

Според експерти у нас няма риск бензиностанциите да останат без дизел.

"Имаме едно огромно преимущество и на Балканите, а това е рафинерията в Бургас, докато тя работи. Докато тя се снабдява с петрол, няма риск за страната. Единственото неприятно нещо е, че цените ще тръгнат още нагоре, тъй като това е борсов продукт и няма как да бъде иначе", добавя Светослав Бенчев.

На бензиностанциите отчитат промяна в продажбите на дизела.

"Намаляват ни продажбите, по-скъпо е. Свърши активният сезон вече и хората не пътуват толкова много", казва Юлиан Вълчев, управител на бензиностанция.

Ако няма проблем с доставките на природен газ за Европа, след началото на отоплителния сезон, няма да има проблеми и с цената на дизела, който може да се ползва като заместващо гориво, отчитат експертите. При цената на бензина не се очакват драстични промени, ако няма трусове на международните пазари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Onzi
    Недостиг друг път 🤬Всичко е спекулация и далавера 😡🤬😡🤬😡🤬🤯
  • 2
    7
    Любопитен до шестия
    Чакай само да те питам, кой народ ни е братския??? - този народ, който се обяви срещу Съединението на България? - същия този народ, който бомбардира Варна през 1915 година?? - същия този народ, който беше нахлул в Добруджа, и благодарение на генерал Иван Колев успя да разгроми всичките там мужици на коне? - или пък този народ който после капитулира пред България на 03 март 1918 година подписвайки БрестЛитовския мирен договор; - или може би този народ, който обяви война на България през септември 1944 г, вероломно окупира страната ни и наложи едни от най-мракобесните режими в българската история; - или може би този народ който напада когото реши, то не беше Грузия, манипулира Молдова, разби опозицията в Чечня и сложи на власт този главорез? - или може би народът, който с помошта на чеченци, сирийци и други подобни сега коли, избива и гори християнски земи?? НЕ, ТАКЪВ НАРОД НЕ МИ Е БРАТСКИ!!!
  • 1
    6
    До 3
    Да ме прощаваш, но ти просто си интелектуално необременен човек. При други обстоятелства би проумял защо този единствен на планетата народ ни е братски. Единствения. Всъщност беше братски.
  • 6
    5
    Той
    Баце, чакам си левчето. Вече си на власт. Ще ти порасне нослето, лъжлив банкенски шишко 😀
  • 3
    4
    До 2
    Даскала от помощното училище пак се изходи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари