Нов ръст на цената на петрола

0
Фючърсите на сорта Брент от Северно море се покачиха с 12 цента или 0,1 на сто до 84,43 долара за барел
Фючърсите на сорта Брент от Северно море се покачиха с 12 цента или 0,1 на сто до 84,43 долара за барел

Фючърсите на сорта Брент от Северно море се покачиха с 12 цента или 0,1 на сто до 84,43 долара за барел

Цените на петрола се повишиха рано днес, продължавайки възходящото си движение от предишните две сесии поради признаци за силно икономическо възстановяване в Китай, най-големият вносител на петрол в света, въпреки че печалбите бяха ограничени от нарастването на запасите от суров петрол в САЩ и опасенията относно общото глобално търсене, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море се покачиха с 12 цента или 0,1 на сто до 84,43 долара за барел.

Цената на американския лек суров петрол се повиши с 9 цента или 0,1 на сто, до 77,78 долара за барел.

И двата сорта отбелязаха ръст с около 1 на сто през предходната сесия, след като данните показаха, че производствената активност в Китай през февруари е нараснала с най-бързия темп от повече от десетилетие, добавяйки доказателства за икономическо възстановяване на втората по големина икономика в света след премахването на строгите ограничения заради КОВИД-19.

Въпреки това, десета поредна седмица на нарастване на запасите от суров петрол в САЩ ограничи ръста на пазара. Вчера бе съобщено, че те са се повишили с 1,2 милиона барела през седмицата, приключваща на 24 февруари, до 480,2 милиона барела, което е най-високото им ниво от май 2021 г., съобщи Администрацията за енергийна информация(EIA).

Анкетирани от Ройтерс анализатори очакваха покачване с 500 000 барела.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари