Нов инцидент на опасния булевард “България“

1
Русенският булевард няма акт 16, но никой не се интересува, никой не чисти, никой не го поддържа
Русенският булевард няма акт 16, но никой не се интересува, никой не чисти, никой не го поддържа

Нов инцидент на опасния булевард “България“ стана в Русе.

Румънски тир проби резервоара си в счупен капак на шахта и разля над 200 литра гориво. На място бяха изпратени екипи на пожарната, които да обезопасят участъка, а хората от района са възмутени от липсата на поддръжка на булеварда.

Румънският тир е пътувал за Букурещ, натоварен с фракция от кариерата край Стрелча. По думите на шофьора счупен капак на шахта е отхвръкнал и е пробил резервоара му. Наложило се е да отбие спешно и да извика помощ, предаде Русе Медиа.

„Пред мен имаше друг камион и изведнъж капакът на канализацията се счупи, изхвърча и ми разби резервоара. Видях в огледалото нафтата как изтича и отбих. 200 литра сега са по булеварда и чакам от Румъния да изпратят хора, които да ремонтират резервоара, за да мога да продължа“, разказа румънският шофьор Константин Чукеш.

Според жителите в квартала това е пореден инцидент заради пропадане на пътното платно, още повече, че се кара и с висока скорост. Проблемът с булеварда е от над 10 години, тъй като ремонтът не бе завършен по вина на фирмата изпълнител и той все още няма акт 16.

Те разказват, че от десетина дни има хлътване около училище „Алеко Константинов“, където се е отворила и голяма дупка. „Опасно е, защото минават с голяма скорост, не спазват и ограничението. И който хлътне там, има проблеми“, обяснява Николай Нанов.

Христо Иванов е човекът, подал сигнал до общината за проблема.

„Писах писмо и съм много благодарен на кмета и на ВиК, защото не е техен проблем това хлътване. Техникът, който дойде, го взе това нещо присърце. Дупката не беше ангажимент на ВиК, но те я направиха. Тя беше хлътнала около 40-50 см за един месец. Просто ремонтът на булеварда не е направен, няма акт 16 още. Ангажиментът е на държавата, но никой не се интересува, никой не чисти, никой не го поддържа. Благодарение на това, че даваме сигнали, идват хората и почистват заради децата, заради училището, но ремонтът трябва да се направи както трябва, а не частично. Шахтите не издържат на натоварването и пропадат, а като мине отгоре камионът, се чупят“, коментира той.

Хората обръщат внимание отново и на факта, че ограничението е 60 км в час, но не се спазва, а тировете с чужда регистрация профучават с над 100 км в час.

Преди повече от година Пътната агенция пое ангажимент да се направи основен ремонт и да се узакони международното шосе, което води към Дунав мост. До момента обаче това все още не е направено.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари