Нинова: Цените на дървата за отопление падат

3
"Ограничаваме посредниците и така цените на дървата за отопление ще паднат", заяви Нинова
"Ограничаваме посредниците и така цените на дървата за отопление ще паднат", заяви Нинова Видео: NOVA

Това обяви вицепремиерът на брифинг

"Искам да обявим една добра новина и още едно изпълнено обещание. То засяга над 1,5 млн. домакинства, които ползват дърва за огрев. Ограничаваме посредниците и така цените на дървата за отопление ще паднат. Започват да работят 17 склада в Държавните горски стопанства – дървесината за огрев ще се продава на цената на добиване". Това заяви на брифинг вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Ниноваq, предаде  NOVA

По думите на вицепремиера съвсем скоро броят на тези складове ще се увеличи до 56. „От тези складове ще се извозват дървата до домовете на хората, които ще ги потребяват. Ограничаваме посредниците, които натоварват цената и които купуват дървата, за да ги препродават понякога и за други цели”, подчерта тя.

„С тази мярка освен достъпна цена се гарантира, и че ДГС-тата ще имат дърва. Освен това започва и кампания по наемане на работници, които да добиват самата дървесина. ДГС ще започнат и процедура по закупуване на техника, за добив на дървесината. За целта имаме нужда от помощ от кметовете  по места,които трябва да изготвят списъците с нуждаещи се от дърва за огрев”, посочи Нинова.

Това е пилотен проект, който започва с тези 17 склада. В следващите седмици ще бъдат открити и останалите в районите, където има засилено потребление на дърва за огрев. Целта е да гарантираме доставките не само за този приключващ отоплителен сезон, но и за следващия. Искам да подчертая, че се касае само за местно население, но не и за търговци”, подчерта от своя страна министърът на земеделието Иван Иванов.

Той уточни, че продажбата на дървесина за огрев ще се осъществява на база на изготвените списъци от кметовете и ще се доставят на хора, които имат посочена адресна регистрация, за да не се допуска спекула.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Еееей
    Кой ще добива че не разбрах
  • 1
    2
    Г-жа Лъжа
    Падат, колкото и фалшивите цени на стоките от първа необходимост на прословутото табло! Кумунярски лъжи, лъжи и пак лъжи!
  • 7
    1
    Гост1
    Оправете доходите на хората не само измишльотини,качете прага на ддс от години ви казаха от Европа че трябва да е 100000 евро не 50000 лв ама си мълчите всичките!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари