Корнелия Нинова: Получихме мандат да водим преговори за кабинет, ако ПП ни поканят

0
Като приоритетни политики, на които БСП ще държи по време на разговорите, тя посочи здравеопазване, образование, икономика и борба с корупцията
Като приоритетни политики, на които БСП ще държи по време на разговорите, тя посочи здравеопазване, образование, икономика и борба с корупцията Снимка: Фейсбук

 

"Получихме мандат да водим преговори за съставяне на правителство в рамките на този парламент, ако първата политическа сила „Продължаваме Поканата“ ни поканят"

Това каза пред журналисти лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова след заседанието на Националния съвет на партията, предаде БТА. 

Нинова посочи, че волята на Националния съвет е левицата да не участва в правителство, в което влизат ГЕРБ и ДПС, както и да не бъде давана подкрепа, ако мандат за създаване на кабинет бъде връчен на тези две партии.

По отношение на евентуални преговори с „Продължаваме Промяната“ Националният съвет е задал рамка, която да бъде спазвана при водене на разговорите, обясни Нинова.

„Има четири краткосрочни задачи. Първата е подкрепа на актуализацията на бюджета. Втората – приемане на законите за Плана за възстановяване и устойчивост. Третата – реформите и проектната готовност, необходими планът да влезе реално в действие, и четвъртата – подготовката на бюджета за 2023 г.“, каза Корнелия Нинова.

Като приоритетни политики, на които БСП ще държи по време на разговорите, тя посочи здравеопазване, образование, икономика и борба с корупцията.

Корнелия Нинова допълни, че Националният съвет е взел решение със 101 гласа „за“ и трима въздържали се, с което дава висока оценка на министрите на БСП в настоящото правителство, на което парламентът гласува вот на недоверие.

Очаква се премиерът Кирил Петков да внесе оставката на кабинета в началото на следващата седмица, след което държавният глава Румен Радев трябва да връчи проучвателен мандат за съставяне на кабинет на най-голямата парламентарно представена политическа сила - "Продължаваме Промяната".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ;;;;alal
    А защо най-важната задача - отменяне на решението на парламента за подкрепата на северна македония не е изискване?! Защо отстъпихте?! Защо?! Това е национално предателство!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари