Николай Денков: Всяка критика на г-н Борисов е критика и към хората от ГЕРБ

2
Премиерът отбеляза, че досега няма отговор от ГЕРБ на предложения механизъм за вземане на кадрови решения
Премиерът отбеляза, че досега няма отговор от ГЕРБ на предложения механизъм за вземане на кадрови решения

Премиерът отбеляза, че досега няма отговор от ГЕРБ на предложения механизъм за вземане на кадрови решения

"Съвместно с Мария Габриел и ръководството на ГЕРБ одобрихме всички министри. Даже сменихме някои с хора, предложени от ГЕРБ и одобрени от мен и от ръководството на ПП-ДБ. ГЕРБ имат в правителството предложени от тях заместник-министри, областни и заместник областни управители, заместник-председатели на ДАНС, ДАТО, служба "Военно разузнаване", както и нови изпълнителни директори на АЕЦ, Български енергиен холдинг, "Напоителни системи". Следователно всяка критика на г-н Борисов към правителството е критика и към хората, номинирани и одобрени и от ГЕРБ."

Това каза в интервю за "24 часа" премиерът Николай Денков в отговор на въпрос защо неговото правителство не съобразява кадровите промени с ГЕРБ, за да се избегне напрежението.

Вчера председателят на ГЕРБ Бойко Борисов критикува кабинета за масови смени в администрацията и намекна за разваляне на "сглобката" заради несъгласувани с него назначения. На това съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков отговори, че вместо да говори за това пред медиите, може да му се обади по телефона.

Денков припомни, че още в края на юли т.г. ПП-ДБ са представили на ГЕРБ механизъм за вземане на кадрови решения, за извършване на ротацията и за изпълнение на законодателната програма. "До този момент не сме получили коментари по представеното писмено предложение."

Настоящият министър-председател каза още, че е взето решение, "макар и да не е подписано в някакъв документ, е, че при смяната на премиерите - така наречената ротация, членове на правителството ще бъдат сменяни само ако и двамата с Мария Габриел сме съгласни, че съответният министър не си е свършил работата достатъчно добре и ние можем да намерим по-добър кандидат".

"Това е подходът. Аз ще бъда вицепремиер, както вече е известно. Това, което вероятно ще стане, е, че ще се върна и в МОН, защото там има доста реформи, които се движат бавно и трябва да се ускорят." При това Денков изрази надежда да продължи да работи с настоящия министър проф. Галин Цоков. "Той има допълваща на моята експертиза и ще обсъдим как да сформираме екип, който максимално бързо и ефективно да задвижи забавените реформи в образователната сфера."

В интервюто Денков изтъква, че "няма "химическа" формула, събрала ПП и ГЕРБ, просто България бе загубила пътя си. "Този съюз докара стомашни киселини на някои, но въпросът за преяждане с власт трябва да е в другата посока - хиляди са освободени по време на служебното управление само за 1 година."

Фокусът в правителството е изцяло към изпълнение на управленската програма, отбеляза премиерът. "Знаете, в нея има около 500 задачи за година и половина, много е напрегната. Нашето отношение към изборите е да ги организираме колкото може по-навреме."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари