Николай Денков: Всички РУО-та трябва трябва спешно да изпратят в МОН информация

19
Кабинетът събира данни как ще протече учебният ден в понеделник
Кабинетът събира данни как ще протече учебният ден в понеделник Снимка: БГНЕС

Кабинетът събира данни как ще протече учебният ден в понеделник

"В над 1000 населени места все още няма ток. Това е нещо, което може да се предвиди, но няма как да се предотврати. Още от вчера всички областни управители направиха срещи на координационните си щабове". Това обясни премиерът Николай Денков след извънредно съвещание в Министерския съвет, предава NOVA. Той уточни, че ситуацията е тежка в почти цялата страна, особено в Североизточна България.

Разбирам желанието на всички хора нещата да се решат бързо, но бързо в този случай означава наличните екипи да имат достатъчно време, за да могат да отстранят всички повреди, а те са стотици по електрозахранването, да могат да изчистят всички пътища”, каза още министър-председателят.

Премиерът подчерта, че над 100 души са били освободени от снежни капани. „Благодаря на всички институции, които работиха през тази нощ”, каза той.

Оттук нататък Денков обясни, че продължава разчистването на пътищата. В областите Шумен, Силистра, Разград ще продължи да бъде тежко през следващите часове, прогнозира премиерът.

Кабинетът събира информация как ще протече учебният ден в понеделник. „Всички регионални управления на образованието трябва спешно да изпратят в МОН дали се предвижда преминаване към обучение в електронна среда, или занятията няма да могат да се проведат, където няма интернет”, каза още Денков.

„В резултат на тежката метеорологична обстановка имахме засегнати редица електропроводи. Изключванията и ограниченията в електроподаването са в резултат на това. Засегнати бяха общо 16 подстанции. Половината от тях вече са с възстановено електрозахранване, уточни енергийният министър Румен Радев.

Той увери, че в страната няма проблеми с газоподаването. Газохранилището в Чирен се захранва със собствен генератор заради проблем с основното захранване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Мари
    Грабвай лопатката и бягай да чисти Денков, стига си командвал от там. Хората още бедстват, ток няма , телефони няма , държавата е нагоре с краката. Тия 240 тулупа там , добре ще бъде да се включат за почистването на държавата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари