Николай Денков: В неделя ще представим мерките за земеделците

0
Ще говорим с мобилните оператори за обявеното увеличение на цените
Ще говорим с мобилните оператори за обявеното увеличение на цените Видео: NOVA

Вижте какви други въпроси отправиха депутатите към премиера по време на блиц контрола

Министър-председателят отговаря на въпроси на депутати в пленарната зала в петък. Политиците повдигнаха първо въпроси за решенията, взети в четвъртък в Брюксел и протеста на земеделците.

В бюджета за тази година вие в това Народно събрание гласувахте 500 млн. лева допълнително за фермерите, в съответствие на Плана за развитие на селското стопанство. В момента правим преглед на бюджета, на фонд „Земеделие”, в Земеделското министерство също, за да видим какви средства можем да осигурим. В неделя ще имам трета среща с аграрните производители и тогава ще представим мерките, които можем да осигурим за тази година”, отговори премиерът, предаде NOVA.

От опозицията отправиха запитване по темата за регулаторите и за мобилните оператори. „Какво ще направи правителството?”, попита лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Искам да разсея внушението, че мобилните оператори са нещо лошо в нашето общество, в нашата икономика и в нашия живот. Всеки от нас използва техните услуги. Правителството няма права директно да влиза в договорите между съответните икономически субекти и хората. Това, което ще направим и вече е уговорено - ще проведем разговори с ръководството на тези оператори”, отвърна Денков.

Независимият депутат Радостин Василев разкритикува премиера заради изявлението на Кирил Петков за Комисията за защита на конкуренцията. „Хора от вашето правителство участвали ли са в лобистки разговори? Водени ли са такива относно това да бъде улеснено решението на КЗК?”, попита Василев.

По никакъв начин никога не съм се и опитвал даже, камо ли да тръгна да правя договорки с независими регулатори”, категоричен бе Денков.

От кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че не вижда причина партньорите му да бързат със смяната на ръководствата на регулаторите, тъй като те вече са имали тази възможност в предишното правителство. „Защо не смениха регулаторите тогава, а сега се поставя като изключително важна тема?”, попита Борисов.

Смяната на тези регулатори се прави в НС. При положение, че няколко от партиите в момента в парламента свалиха нашето редовно правителство, последното, което може да питат, е:Защо не направихте нещо?”, посочи Денков.

В отговор Нинова каза: "Ние ги сменихме".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари