Николай Денков поиска смяна на главния секретар на МВР

1
На практика министъра не работи с него, защото му няма доверие, посочи премиерът
На практика министъра не работи с него, защото му няма доверие, посочи премиерът

На практика министъра не работи с него, защото му няма доверие, посочи премиерът

Премиерът Николай Денков поиска от вътрешния министър Калин Стоянов да подготви доклад с искане за смяна на главния секретар на МВР.

Това стана ясно след съвместния брифинг на МВР и службите за сигурност при премиера след убийството на Алексей Петров.

"Има и вътрешен проблем в МВР. Те са свързани с отговорността на главния секретар. На практика министъра не работи с него, защото му няма доверие", посочи Денков, предаде БНТ.

По думите на Денков към момента няма установена връзка между различните знакови убийства от последните месеци и години.

"По отношение на убийството на Алексей Петров има различни линии във връзка с позициите му в ДАНС, бизнес интереси. Изследват се различни мотиви. Включително и отмъщение. Той е ходил без охрана на различни места, не се и чувствал застрашен. Работи се по конкретни следи, които не могат да бъдат представени публично".

Към момента не можем да говорим за гангстерска война или завръщане на мутренските години, заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Николай Денков категорично отрече твърденията, че Алексей Петров стои зад съставянето на правителството.

"Той няма нищо общо със сформирането на това правителство, със законодателната програма. Това са спекулации, които се опитват да създадат негативен имидж. Не съм го виждал и не съм говорил лично с него. Никога името му не е споменавано при разговорите ни с ГЕРБ".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари