Николай Денков: Планира се пътуване на българска делегация до САЩ, в това няма нищо ненормално

0
Все още нямаме фиксирани дати, заяви той
Все още нямаме фиксирани дати, заяви той Снимка: БНТ

Все още нямаме фиксирани дати, заяви той

"Съветът завърши успешно, имаме решение за новогодишната рамка, имаме решение за подкрепата за Украйна". Това коментира премиерът Николай Денков пред журналисти след края на днешното заседание на Европейския съвет

Денков потвърди, че се планира пътуване на българска делегация до САЩ и коментира, че в това няма нищо ненормално, предаде БНТ.

"Много съм изненадан, че някой поставя под въпрос дали премиерът или вицепремиерът ще планира пътуване до Щатите. Все още нямаме фиксирани дати".

Премиерът е провел разговори относно приемането на България в еврозоната с премиерите на Германия, Нидерландия, Словения, Финландия.

"Част от тях са от най-предпазливите по отношение на бюджетите. Разказах им как изглежда фискалната картина на България - ниският външен дълг, ниският дефицит, очакваме инфлацията да бъде по правилата на Маастрихт до края на годината и ще имаме подкрепа от тези държави, когато дойде време за обсъждане".

В ЕК е започнал сериозен разговор за това как трябва да се преструктурира земеделският сектор, коментира Денков по повод продължаващите фермерски протести, част от които се пренесоха и пред сградите на евроинституциите в Брюксел.

"Темата за структурирането на земеделския сектор беше поставена на обсъждане, първо председателят на комисията даде информация за вчерашните решения, за дерогацията по отношение на непреработваема земя, за това, че има горна граница на вноса на стоки от Украйна".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    чичомиткобрат
    Да го каже в прав текст - отиват за нови нареждания.
  • 11
    1
    фена на Путин
    Трябват инструкции за меки китки, като вашите. Ясни сте на всички. Вече и на собствените си избиратели.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари