Николай Денков: ЕС дава още 2 милиарда евро за мигрантския натиск, част от тях ще са за България

0
Подкрепата за страната ни за присъединяването към еврозоната и Шенген е търсена в индивидуални разговори с премиерите на различни държави, заяви министър-председателят
Подкрепата за страната ни за присъединяването към еврозоната и Шенген е търсена в индивидуални разговори с премиерите на различни държави, заяви министър-председателят Снимка: БТА

Подкрепата за страната ни за присъединяването към еврозоната и Шенген е търсена в индивидуални разговори с премиерите на различни държави, заяви министър-председателят

Ще бъдат отделени нови 2 млрд. евро, които да бъдат използвани, за да бъде намален мигрантския натиск към ЕС. Част от тези средства ще бъдат насочени към България. Това заяви министър-председателят Николай Денков по време на участието си в парламентарния блицконтрол. Денков отговори на въпрос на народния представител от „Продължаваме промяната -Демократична България“ Даниел Лорер, който поиска да знае какви са резултатите от участието на премиера във Европейския съвет, провел се вчера в Брюксел.

Основните теми на Европейския съвет вчера бяха свързани с актуализирането на бюджета, поставянето на някои нови приоритети за финансиране, подкрепа за Украйна, подкрепа за борбата с нелегалната миграция. Нещо, което касае пряко България“, уточни Денков, предаде БТА.

Отделно бяха обсъдени и някои други проблеми, като сблъсъка между Израел и Палестина, земеделските протести и други“, добави той.

По думите на Денков подкрепата за страната ни за присъединяването на еврозоната и Шенген е търсена в индивидуални разговори с премиерите на различни държави. „Специално аз търсих разговори с държавите, които по принцип са много консервативни, когато се търсят решения, свързани с разширение на ЕС – това са северните държави, Нидерландия и Германия. Във всички тези разговори имаше разбиране за напредъка на България и за това, че България трябва да бъде част от еврозоната, когато изпълни критерия за инфлация и Шенгенското пространство“, каза още министър-председателят.

Денков подчерта, че тази позиция е заявена и от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари