Николай Денков критикува призивите за насилие на "Възраждане"

0
Премиерът апелира партията да се върне към действия, които съответстват на законите на страната
Премиерът апелира партията да се върне към действия, които съответстват на законите на страната Видео: NOVA

Премиерът апелира партията да се върне към действия, които съответстват на законите на страната

Днес ще започна с един цитат: В българския парламент вилнее неофашистка партия, тя шества в националните медии. Обявена е война на европейските ценности, каквито са и българските ценности. България ще загуби битката за своята европейска идентичност, без вярната и смела европейска позиция на медиите. Изказването е на проф. Георги Фотев. За съжаление тази констатация изисква решения и действия както на институциите, така и на партиите”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков пред журналисти в Министерския съвет, предаде NOVA.

Моят призив е към Президентството и към другите партии в НС, да кажат дали смятат, че е нормално призивите за насилие, включително срещу политическите фигури. Този тип действия от страна на „Възраждане” започнаха преди 2 години. През последният месец виждаме активиране на тази агресия, включително с постове на лидера на партията, включително с насилие, което се прояви на улицата, както и с нелегитимна забрана към народни представители да направят своите изказвания от трибуната на НС. Историята знае, че големите проблеми започват с малки акции от този тип.

Днес решихме от името на МС да заявим, че смятаме за неприемливо такова поведение, апелираме към другите институции да кажат своето мнение, както и към „Възраждане” да се върнат към действията, които съответстват на законите в страната”, заяви Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Взр
    А защо не кажат нещо за мангалите от ДПС които изобщо нямат право да са в българският парламент? Но като са им удобни и никой нищо не споменава
  • 7
    3
    СС
    На България не и трябва евро педерастки ценности. Възраждане започна яко да ви бъркат в анала. Национални предатели и лизачи
  • -3
    2
    daskal
    Чувал съм, че в Германия към неонацистите и техните акции има изключително адекватно отношение на властите - полицията просто им скъсва задниците от бой. На място, на улицата. Без много обяснения. Явно гермонците са си научили урока и знаят до какво води харесването и толерирането на тази идиотщина.
  • -7
    1
    Плешивата Златка
    Май ще отиде при бай Ставри
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари