Николай Денков: Българският футбол върви устойчиво надолу

2
Държавата не може да се намеси пряко във федерациите, каза премиерът
Държавата не може да се намеси пряко във федерациите, каза премиерът Снимка: БГНЕС

Държавата не може да се намеси пряко във федерациите, каза премиерът

За всички е очевидно, че българският футбол през последните години върви упорито и устойчиво надолу. Време е Българският футболен съюз (БФС) да си даде сметка, че той носи отговорност за това. Това заяви премиерът Николай Денков по време на брифинг в Министерския съвет, коментирайки готвения протест от страна футболни запалянковци срещу ръководството на съюза по време на предстоящата среща между националните отбори на България и Унгария.

Протестите, които се появяват, имат своето основание, защото трябва да се промени нещо. Държавата няма права да се намеси пряко във федерациите. Като гражданин имам право, когато виждам, че една система не върви добре, да поставя въпроса, че трябва да се търси промяна“, посочи Денков, цитиран от БТА.

Той каза, че има създадена работна група между представители на МВР, столичната дирекция на полицията и футболния съюз, която да работи за безпроблемното протичане на футболната среща, насрочена за 16 ноември, както и съпътстващите я протестни акции. По последна информация събитието ще се състои на Националния стадион „Васил Левски“ в София, но при закрити врата и без публика.

В момента се обсъждат всички необходими мерки, така че да се осигури нормално протичане на мероприятието“, подчерта Денков.

„Доколкото разбрах няма да има зрители на стадиона, но това не означава, че няма рискове около стадиона. Работа на МВР е да съдейства. Утре те ще дадат брифинг за това какви мерки ще бъдат взети, така че ще има информация. Оставям на тях експертно те да обяснят“, каза още министър-председателят.

Премиерът Николай Денков коментира темата след среща в новоизбрания кмет на София Васил Терзиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари