Депутати привикаха Борислав Михайлов в парламента

0
В дневния ред на заседанието на комисията по младежта и спорта е включено искане да бъде изслушан президента на БФС
В дневния ред на заседанието на комисията по младежта и спорта е включено искане да бъде изслушан президента на БФС Снимка: bTV

В дневния ред на заседанието на комисията по младежта и спорта е включено искане да бъде изслушан президента на БФС

"Разчитам, че Борислав Михайлов ще има доблест и ще даде обяснение на депутатите за кървавите сцени, придружили мача „България-Унгария“. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV депутатът от ПП-ДБ Кристина Петкова, която е и член на Комисията за младежта и спорта в НС.

„В сряда първо ще изслушаме в комисията директорът на търговското дружество, което стопанисва „Арена Бургас“. Има разминаване в твърденията. В писмото на директора всичко е „цвета и рози“, но в одитния доклад на Министерство на младежта и спорта се говори за сериозно разминаване в документите, в проведените процедури и в полученото оборудването. Ето защо ние сме поканили директорът, за да чуем и неговата гледна точка“, каза тя.

По нейно предложение обаче в дневния ред на заседанието на комисията е включена и втора точка – да бъде изслушан президента на Българския футболен съюз. Кристина Петкова призова Борислав Михайлов да се отзове на поканата на депутатите, защото те искат да се запознаят с цялата организация на мача „България-Унгария“ и да разберат защо се е стигнало да размириците в София.

Това, което гледахме, че се случва в София, е недопустимо на всякакви нива. Аз бях тръгнала към протеста с дъщеря си, но се върнах, защото видях какво се случва. Нямаше как да заведа едно 3-годишно дете там. Но искам да уточня, че няма как кметът на София да носи вина за развитието на събитията, защото протестът има уведомителен, а не разрешителен режим“, посочи още тя.

Кристина Петкова е категорична също така, че вътрешният министър е подценил ситуацията и затова той трябва да си подаде оставката. Вина според нея има и СДВР. Не недоумява, защо Калин Стоянов е на кино докато по улиците на София се пребиват хора.

Трябва да поздравя Николай Денков за неговата реакция и затова, че поиска оставката на зам.-вътрешния министър“, каза тя и допълни, че ПП-ДБ ще държи докрай за оставката и на министър Калин Стоянов.

Кристина Петкова коментира „цената“ на сглобката така: „Висока е, но си заслужава“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    123
    поредния изникнал, като ненасята гъба отникъде, безмозъчен анти-руски инженеринг
  • 3
    1
    Анализатор
    От 6-то ГУ на ДС ,3-то управление и 4-то управление,привикаха Б.Михайлов по линия на младежта,културата и спорта.По заповед на Джак Даниелс.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари