Никола Стоянов: Цените на горивата няма да се понижат

0
Ще има обаче механизъм за компенсиране, поясни министърът на икономиката
Ще има обаче механизъм за компенсиране, поясни министърът на икономиката

Ще има обаче механизъм за компенсиране, поясни министърът на икономиката 

„Цялата схема ще стъпи отново на европейския регламент за изземане на свръхпечалбите”, Това каза в студиото на NOVA министърът на икономиката Никола Стоянов. Те ще отиват в специален фонд, от който ще се изплащат компенсации. „Във вторник беше внесено в Народното събрание. Аз чух анонси, че ще има и други предложения в тази посока. Надявам се, че още от средата на месеца бързо да се приемат тези промени”, каза ресорният министър.

На въпрос вярно ли е, че инфлацията ще спре, когато се намалят цените на горивата, Никола Стоянов отговори, че това е сериозна антиинфлационна мярка, но тя не е достатъчна да спре растежа на инфлацията. Според него септември месец ще е последният, в който инфлацията ще расте. По думите на министъра ако горивата за бизнеса станат по-евтини, по този начин ще поевтинее и логистиката на стоките, а оттам – цените им.

Стоянов коментира и спора за това имаме ли право да препродаваме петролни продукти. „Дерогацията е абсолютно ясна. Ние имаме право да внасяме руски петрол. Когато той се преработва на територията на България, именно в нашата рафинерия, продуктите, които се получават от него, имаме право да бъдат изнасяни в Европейския съюз”, заяви министърът.

„Тази криза оказа влияние – буквално вериги на доставки се късат и започва да има дефицити в някои сектори”. Така икономическият министър коментира има ли спекула на пазара с млечни продукти. По думите му високите цени се дължат именно на дефицити на основата суровина – млякото. Стоянов увери, че Комисията за защита на потребителите редовно прави проверки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Недоумяващ
    Аааа,Стоянов,искаш да кажеш,че Баце лъже ,така ли??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари