Никола Минчев: Обсъжда се изграждането на магистрала Русе - Маказа

3
Вместо околовръстен път на Кърджали има идея за изграждане на магистралата от Русе до ГКПП “Маказа"
Вместо околовръстен път на Кърджали има идея за изграждане на магистралата от Русе до ГКПП “Маказа" Снимка: БТА, Валентина Стоева

Вместо околовръстен път на Кърджали има идея за изграждане на магистралата от Русе до ГКПП “Маказа"

Вместо усилия за изграждането на околовръстен път на Кърджали, който да облекчи трафика от и за ГКППМаказа“ през родопския град, такива да бъдат насочени за изграждането на магистрала Русе – ГКППМаказа“ са обсъждали на среща заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев и регионалният министър арх. Иван Шишков. Това каза пред журналисти в Кърджали Минчев, предаде БТА.

Той бе в града за втора приемна с граждани, а темата коментира по повод поетия от него ангажимент да провери докъде са стигнали процедурите по отношение на проекта за обходен път на Кърджали.

Това, което каза министърът, бе, че той има фокус и желание да задейства цялостен проект по изграждането на магистрала РусеМаказа, което означава да се свържат трите основни магистрали - Хемус, Тракия и Марица и това ще отпуши реално трафика“, каза Минчев и допълни, че идеята при реализиране на такъв проект е строежът да започне от област Кърджали. По думите му уверението на регионалния министър е, че документацията около новата магистрала ще бъде задвижена през март тази година. Преди това, обаче, от местната структура на "Продължаваме Промяната" ще инициират среща в началото на февруари, на която ще съберат областен управител, кмет, министъра на регионалното развитие и регионалния директора на АПИ, и на която тема отново ще бъде разрешаването на проблема с трафика през Кърджали. На нея ще бъде дискутиран и друг проект, значително по-евтин, който да облекчи на първо време пътникопотока до изграждане на самата магистрала в участъка ѝ на територията на област Кърджали. Става въпрос за надлез или подлез на кръговото на автогарата в родопския град, както и на кръстовището в кв. „Веселчане“.

Тази среща е много належаща, защото без конкретни и точни мерки от страна на местната власт, на националната и изпълнителна власт, много трудно могат да се случат нещата. Това е едно решение, което може да се случи за около осем месеца, период, за който околовръстен път не може да се случи“, коментира от своя страна областният координатор на "Продължаваме Промяната" Георги Чепишев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    баи мордехаи
    локуми за наивници.
  • 8
    4
    Бай Чеп
    Дааа, започнат ли разговори за магистрали, мостове и фериботи - изборите са близо!
  • 6
    3
    123
    Всички вече знаем, че дупетатите от ОПГ ГРОБ=ДПС, заедно с идьотчето от партийката "вгъZZраждани" ще гласуват "против" и "въздържал се"! Щом става въпрос за Русе на тях не им пука изобщо!!!
  • -5
    2
    бах ти глупаците
    Този смешко дали е питал майка си какви простотии да говори .От един околовръстен път на едно градче с има ,няма 45 000 човека..че чааааак цяла магистрала...че и да почнела от област Кърджали .
  • 19
    1
    🌹🌹🌹
    Нали наближават избори един по един започнаха заигравката Толкова години всички лъжат за този прословут път
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари