Иван Шишков: Трафикът, който се поема от малкото магистрали, води до проблем

1
Продължаваме да говорим и за магистрала Русе - Маказа, тя е геополитическа, каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството
Продължаваме да говорим и за магистрала Русе - Маказа, тя е геополитическа, каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Видео: bTV

Политиците говорят много за магистрали, а правят малко, отбелязва служебният министър на регионалното развитие и благоустройството

Трафикът, който се поема от малкото магистрали, води до проблем, посочи в предаването „Тази събота“ по bTV служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков. „Веднъж, че движението е много по-интензивно, отколкото следва да бъде, и второ – тези магистрали се износват много по-бързо. Това е проблемът, който се превръща в една снежна топка и в лавина в последните 10-12 години“, коментира още той.

Министърът на регионалното развитие отбеляза, че в момента ударно се изкърпват частично магистрали, сменят се мантинели, пуснато е движението през тунела „Витиня“ и в двете посоки. В пътния отрасъл и развитието на цялата инфраструктура в България на практика няма стратегия, коментира Иван Шишков.

Като проблем той посочи и пропускливостта на граничните пунктове. Ще разширим пункта „Лесово“, ще направим скоростен път или магистрала, която ще свърже магистрала „Марица“ с пункта „Лесово“, за да може да имаме не един голям и почти неработещ пункт, а да имаме два големи пункта, защото потокът е огромен, обясни министърът на регионалното развитие.

Обявихме за национален обект пътя Русе – Велико Търново, но продължаваме да говорим и за магистрала РусеМаказа, тя е геополитическа магистрала, каза още Иван Шишков. За магистрала „Струма“ той обясни, че вече има крайна процедура за изследване на мерките за околната среда, за да може да се стартира одобряване на подробен устройствен план. Ще имаме разрешение за строеж на малък участък през април – май и тепърва започват процедури, съобщи Иван Шишков.

За трасето на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле той обясни, че вече има крайна процедура за изследване на мерките за околната среда, за да може да се стартира одобряване на подробен устройствен план. Ще имаме разрешение за строеж на малък участък през април – май и тепърва започват процедури, съобщи Иван Шишков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари