Никой не може да спре "търговците" на улица "Потсдам"

3
Въпреки непрестанните проверки всяка събота и неделя може да напазарите от очила до малки кученца
Въпреки непрестанните проверки всяка събота и неделя може да напазарите от очила до малки кученца Видео: БНТ Русе

Въпреки непрестанните проверки, на улица „Потсдам” в Русе всяка събота и неделя се организира нерегламентиран пазар.

Стоките са с неясен произход, а търговците не издават касови бележки. Въпреки проверките на институциите, търговците се връщат на същото място, а посетителите се увеличават, съобщава БНТ Русе.

Очила, стари обувки, употребявани дрехи, инструменти, битова и домакинска техника, автомобилни и велосипедни части и дори малки кученца. Всичко това може да се купи на нерегламентирания пазар на улица „Потсдам” в Русе в събота и неделя преди обед. Търговците са тук, защото тротоара е широк и има къде да разположат щандовете си. Цени няма! Важи принципа на устното договаряне. Не е ясно и от къде са доставени стоките.

Въпреки че не е ясно от къде са стоките, доколко са опасни за здравето и дали не са крадени, купувачи има и то не малко.

Цанка Иванова: „Ама те по другите магазини какво, нещо повече ли ще ни дадат?“

Мъж, който не се представя: „Не, не ме е страх + тука можеш да си намериш каквото ти трябва. Например, инструменти. Ако са крадени, има полиция, да мине да ги види тия работи."

Само преди две седмици при специализирана акция бяха установени над 20 нарушения. От местната управа обясниха, че скоро ще започне ремонт на улицата, при който тротоарът ще се стесни и търговците няма да има къде да разполагат стоката си. А до тогава внезапните проверки ще продължат.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари