Ники от Русе с награда от Гърция

0
14-годишният пианист спечели трета награда в Международния музикален конкурс „ E-muse“
14-годишният пианист спечели трета награда в Международния музикален конкурс „ E-muse“

14-годишният пианист от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в Русе Николай Димитров спечели трета награда в Международния музикален конкурс „ E-muse“ в Гърция, стана ясно днес.

Престижният форум е организиран под егидата на Министерството на културата и Министерството на туризма в южната ни съседка, информира ТОП НОВИНИ.

Възпитаникът на клавирния педагог Даниела Кюркчиева е отличен във възрастовата група 12-14 години, където са участвали пианисти от Русия, Румъния, Молдова, Унгария, Полша, САЩ, Сингапур, Азърбайджан. Николай се е представил с творби на Дебюси, Бетовен и Шуман.

Конкурсът е част от Международния музикален конкурс “The Muse”, който се провежда всяка година през септември на остров Санторини в Гърция заедно с „Летен музикален фестивал“. Електронното му издание „E-muse“ има за цел да осигури достъп до участие на повече млади музиканти.

„Благодарение на интернет, който вече е неотменна част от съвременния живот, конкурсът „E-muse“ открива през младите нови перспективи и нови възможности“, казват организаторите от Международната арт асоциация „The Muse”.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари