Нидерландска нишка в мащабната акция на ГДБОП в Омуртаг

1
В Омуртаг беше разбита високотехнологична лаборатория за синтетична дрога
В Омуртаг беше разбита високотехнологична лаборатория за синтетична дрога Видео: NOVA

В Омуртаг беше разбита високотехнологична лаборатория за синтетична дрога

Преди дни беше последният мащабен удар на отдел "Наркотици" към ГДБОП, съвместно с останалите силови структури. В Омуртаг беше разбита високотехнологична лаборатория за синтетична дрога, която по технологията и мащабите си е невиждана у нас. Те са получили информация за нейното съществуване и подготовка преди около година, като така и не се е стигнало до производството на наркотика.

В рамките на около 6 месеца се проведоха различни мероприятия, които успяха да доведат до локализиране на конкретното място, където беше обособена конкретната лаборатория". Това заяви Христо Донов, директор на отдел "Наркотици" към ГДБОП, цитиран от NOVA

По думите му нидерландското ядро на групата е водещо в процеса. „Българските граждани бяха в ролята на помагачи - преводачи или хора, които немат помещения, транспортни средства, мобилни телефони и така нататък”, посочи още той.

Трима души задържани в момента и тримата са нидерландски граждани. Още един гражданин, който е български гражданин, който е в чужбина, предстои да бъде задържан.

"Съвсем случайно, няколко дни преди операцията, въпросният гражданин напуска страната с цел екскурзия в Европа и поради тази причина не може да бъде арестуван по време на самата операция", уточнява Донов.

Той посочи още, че основната им цел е била да не се допусне реално генериране на наркотично вещество и съответно разпространението му на пазара или изнасянето му на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари